Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 27
Ga naar:   

Jasper loopt!

27 juni 2015
Twee weken geleden was het eindelijk zo ver: Jasper zette zijn eerste stapjes los. En nu loopt hij het grootste deel van de dag los. Behalve als hij snel wil zijn, dan geeft hij nog de voorkeur aan kruipen. 
Fleur is wel een beetje jaloers, maar loopt gewoon overal heen met haar loopwagentje. Nog een paar weken en ik denk dat Fleur dan ook loopt.

Wieserweekend

26 mei 2015
Afgelopen weekend was het weer zover: het Wieserweekend in Renesse. Met een auto volgeladen gingen we vrijdagochtend op weg naar de camping. In de loop van vrijdag en zaterdag kwam er steeds meer familie op de camping. Fleur en Jasper vonden het wel gezellig: veel familie, lekker buiten eten, veel knuffelen met opa en oma en de ooms en tantes. Zaterdagmiddag trok de familie Schols wat ongebruikelijke kleding aan voor tijdens het familieweekend: in plaats van korte broek en t-shirt verschenen zij ineens in jurken en pakken. Want nicht Willemijn ging trouwen in Amsterdam. Fleur en Jasper mochten gezellig bij de familie blijven en hebben bij Wout en Irene pannenkoeken gegeten. 
Zondag was de gezamenlijke barbecue, en dat lusten Fleur en Jasper wel, vooral Jasper at zijn buikje (te) vol met hamburger. 
Maandag werd alles weer ingepakt en gingen we weer naar huis. Maar volgend jaar proberen we er zeker weer bij te zijn!

Allebei een tand erbij!

14 mei 2015
Jaaaa, Fleur en Jasper hebben er vandaag allebei een tand bij gekregen. En nog wel allebei op dezelfde plek: voortand rechts boven (als je dit niet duidelijk vind, kun je ook bij Gebitje kijken). Waar dit voor Fleur tand nummer zeven is en al tand nummer drie boven (zij heeft eerst haar zij tanden boven gekregen, net een vampiertje), is dit voor Jasper tand nummer drie en zijn eerste tand boven.
Alweer bijna twee weken geleden hebben Fleur en Jasper hun eerste verjaardag gevierd. En leuk en gezellig dat dat was! En veel cadeaus hebben ze gekregen. Heel veel voor in de zandbak. En natuurlijk ook nog een zandbak en ook een watertafel. En nog veel meer mooie cadeaus.

Stomme prikjes

07 april 2015
Vandaag mochten we weer naar het consultatiebureau. Samen met oma Ria. En we gingen op de fiets! Of nou ja, op de fiets, in de fietskar, wel zo handig als we ook een tas mee moeten nemen.
Eerste paasdag zijn Fleur en Jasper trouwens wel voor het eerst voor op de fiets mee geweest. Fleur bij papa en Jasper bij mama. Fleur vond het helemaal leuk en kletste erop los, terwijl Jasper het een beetje spannend vond en zich stevig vasthield. 
Maar we gingen met de fietskar naar het consultatiebureau. Fleur weegt 8466 gram en is 70,8cm. Jasper weegt 8974 gram en is 73,4cm. Ze volgen allebei keurig hun lijn, dus dat is helemaal mooi. Maar toen kwamen de prikken. En twee nog wel. Twee voor Fleur en twee voor Jasper wel te verstaan. Dat vonden ze niet leuk en dat was flink brullen. Maar daarna werden ze weer getroost en gingen we weer naar huis.
Vandaag is bij Jasper zijn tweede tand doorgekomen, naast de eerste. En Fleur heeft vorige week tand nummer drie gekregen, de tweede van links, boven.
Nog een paar weekjes en Fleur en Jasper worden alweer een jaar. Wat gaat de tijd dan hard. En wat is het genieten van twee mooie, vrolijke, onderzoekende, verschillende kindjes!

En nog een eerste tand!

03 maart 2015
Jaaaaa, Jasper heeft er even op moeten wachten en er flink wat voor moeten kwijlen, kauwen en poepen, maar zijn eerste tand is ook eindelijk door. Vorige week mocht hij eindelijk voor het eerst tandenpoetsen. Maar waar Fleurs tweede tand dezelfde dag al doorkwam, moet hij iets langer wachten op tand nummer twee.
En sinds vorige week kan Fleur kruipen. Ze begint het steeds beter te kunnen en steeds leuker te vinden, dus het huis is straks niet meer veilig. En dat was het al steeds minder, want Jasper kan ondertussen staan en doet het liefst overal tegenaan: de bank, de kast, de ballenbaan, mama's/papa's been, Fleur. Hij is al aan het oefenen met stapjes zetten en aan je hand loopt hij direct weg, dus grote kans dat hij voor zijn eerste verjaardag kan lopen. Dan heeft hij nog twee maanden om te oefenen, dus we zullen zien of hem dat gaat lukken.

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.